20 χρόνια

EN 14534

1.jpg
Μέτρηση Ποιότητας Ταχυδρομικών Υπηρεσιών

Ο σκοπός του Προτύπου EN 14534:2003 είναι ο ορισμός ενός σύστηματος μέτρησης της ποιότητας των ταχυδρομικών υπηρεσιών εντός ενός ανταγωνιστικού εμπορικού πλαισίου. Οι μετρήσεις έχουν σχεδιαστεί για να εκτιμηθεί τόσο ο χρόνος διέλευσης όσο και η ποιότητα των υπηρεσιών, που δόθηκε στο πελάτη. Μέσα από το Πρότυπο καθορίζεται ένα σύνολο ελάχιστων απαιτήσεων που αφορούν το σχεδιασμό ενός συστήματος μέτρησης της ποιότητας της υπηρεσίας που αφορά το μαζικό ταχυδρομείο.

Το πρότυπο EN 14534:2003 αφορά:

  • Ταχυδρομικές υπηρεσίες.
  • Ποιότητα υπηρεσιών.
  • Μέτρηση του χρόνου διέλευσης των υπηρεσιών από άκρο σε άκρο.
  • Μέτρηση του χρόνου διέλευσης των δεμάτων πρώτης κατηγορίας.

Το πρότυπο εξετάζει όλες τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εκάστοτε εταιρία για την έγκαιρη και έγκυρη παράδοση των δεμάτων, μέσω ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος που περιλαμβάνει όλα τα είδη αλληλογραφίας, συμπεριλαμβανομένων, του επιστολικού ταχυδρομείου, του διαφημιστικού ταχυδρομείου, περιοδικών, εφημερίδων κλπ. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνει συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες της.

Τέλος, το πρότυπο EN 14534:2003 διασφαλίζει ότι η μέτρηση θα γίνει με αντικειμενικό και ισότιμο τρόπο για όλους τους φορείς, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της οδηγίας 97/67 / ΕΚ περί ταχυδρομικής αγοράς.